Мурафська громада
Вінницька область, Жмеринський район

"Контроль за оформленням трудових відносин"

Дата: 10.10.2018 10:34
Кількість переглядів: 1433

З метою недопущення використання найманої праці, без оформлення трудових відносин, на території  Мурафської ОТГ , 05 жовтня 2018 року спеціалістом І категорії - юристом Мурафської ОТГ, на якого покладені обов’язки інспектора з праці  Греськом В.С.  спільно з районною робочою групою  з питань забезпечення контролю за додержанням законодавства про працю та реалізацію державної політики у сфері зайнятості населення проводились  рейди-дослідження,  щодо легалізації тіньової зайнятості населення  і попередження випадків використання найманої праці без оформлення трудових відносин на території  Мурафської ОТГ.

До складу робочої групи, яка проводила рейди дослідження входили представники:

  • Управління соціального захисту населення  Шаргородської райдержадміністрації;
  • Шаргородського об’єднаного управління Пенсійного фонду України   Вінницької області;
  • Шаргородської районної філії Вінницького обласного центру зайнятості;
  • Шаргородського відділення поліції Жмеринського відділу поліції Головного управління національної поліції у Вінницькій області;
  • Мурафської ОТГ.

Всього обстежено 31  фізичну  особу-підприємця.  Виявлено  2  випадки  щодо не оформлення трудових відносин з найманими працівниками та підприємницької діяльності.

Усіх їх ознайомлено з  Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 05 вересня 2018 року № 649-р  «Про  заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення»,  роз’яснено норми законодавства  про працю  та зайнятості населення.

Роздано інформаційно-тематичні матеріали про відповідальність за порушення законодавства, пов’язані з використанням не задекларованої праці та під назвою «Поважай свою працю і відстоюй свої права!» та буклети  під назвою «Легальна зайнятість – спільна відповідальність».

Роботодавцям, які використовують найману працю без належного оформлення трудових відносин, рекомендовано забезпечити виконання вимог трудового законодавства відповідно до Кодексу законів про працю України, попереджено їх  про фінансову відповідальність  та встановлено терміни щодо  легалізації трудових відносин з найманими працівниками.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь