Мурафська громада
Вінницька область, Жмеринський район

Новини

Дата: від до Скинути

Як безпечно зберігати їжу під час відключень електроенергії?

Як безпечно зберігати їжу під час відключень електроенергії?

Терористи продовжують обстрілювати нашу енергетичну інфраструктуру, тож останнім часом вся країна потерпає від вимушених вимкнень електроенергії.  Зберігання харчових продуктів в таких умовах може бути викликом, особливо влітку, адже йдеться не просто про їхню свіжість, а й про безпеку для здоров’я.  У Міністерстві охорони здоров'я України  нагадали, як краще зберігати їжу в умовах тривалих відключень електроенергії.  Рекомендовано переглянути меню та раціон на користь швидкого, легкого і того, що не швидко псується. У літній період великою частиною харчування можуть стати овочі та фрукти, які можуть зберігатися і без холодильника. Страви потрібно робити якомога простішими, з мінімальною кількістю інгредієнтів. Найкраще зберігаються добре виварені або протушковані продукти.  Дотримання таких кроків допоможе довше зберігати ваші продукти свіжими та безпечними навіть під час відключення електроенергії, а вам – їсти без ризиків для здоров’я.     

16:50 23.07.2024

Пам'ятка для населення:АНТРАКС (СИБІРКА)

Пам'ятка для населення:АНТРАКС (СИБІРКА)

Антракс (Anthrax), або сибірка, — особливо небезпечна гостра інфекційна хвороба, яка спричиняється спороносною паличкою сибірки Bacillus anthracis, перебігає залежно від місця проникнення збудника, у шкіній або генералізованій (кишковій, легеневій, септичній) формі.

14:48 22.07.2024

Експорт ячменю до КНР: терміни подачі документів

Експорт ячменю до КНР: терміни подачі документів

Держпродспоживслужба нагадує усім зацікавленим особам, що з метою забезпечення виконання вимог Протоколу фітосанітарних та інспекційних вимог щодо експорту ячменю з України до Китаю між Міністерством аграрної політики та продовольства України та Генеральною адміністрацією нагляду за якістю, інспекції та карантину Китайської Народної Республіки формується Перелік осіб, що планують експорт ячменю до КНР та Перелік місць зберігання, з яких планується експорт ячменю до КНР.

12:48 22.07.2024

10 ознак правильного шкільного ранця

10 ознак правильного шкільного ранця

Багато батьків вважають, що шкільний рюкзак - річ проста. І при виборі керуються нехитрими правилами - аби дитині подобався і легким був. Але, на думку фахівців, такий підхід є неприпустимим. Виробники шкільних ранців зобов'язані дотримуватися численні вимоги, що пред'являються до безпеки і якості товарів. А батьки повинні знати основні ознаки правильних рюкзаків для школярів.

12:42 22.07.2024

Програма побудови суспільства Відповідальної Демократії

Програма побудови суспільства Відповідальної Демократії

Громадська організація «ЗА ДЕМОКРАТИЧНЕ ВИБОРЧЕ ПРАВО» (ДВП) пропонує до уваги стратегію знищення головної внутрішньої проблеми України, - корупції, на засадах «Програми побудови суспільства Відповідальної Демократії».

15:07 18.07.2024

До уваги експортерів сої та кукурудзи до Китайської Народної Республіки!

До уваги експортерів сої та кукурудзи до Китайської Народної Республіки!

Експорт рослинної продукції до Китайської Народної Республіки здійснюється відповідно до статті 46 Закону України "Про карантин рослин" та з урахуванням вимог Протоколів фітосанітарних та інспекційних вимог щодо експорту рослинної продукції (ячменю, сої, кукурудзи) з України до Китаю між Міністерством аграрної політики та продовольства України та Генеральною адміністрацією нагляду за якістю, інспекції та карантину КНР.

14:05 16.07.2024

Африканська чума свиней знову на Вінниччині.

Африканська чума свиней знову на Вінниччині.

На сьогоднішній день у світі та Україні зберігається напружена ситуація щодо африканської чуми свиней. У 2024 році підтверджено більше 17 випадків захворювання свиней на африканську чуму. Фіксували випадки як у приватних господарствах так і у дикій природі.

13:02 13.07.2024

Застосування санітарних норм щодо перевищення рівня шуму від генераторів

Застосування санітарних норм щодо перевищення рівня шуму від генераторів

Інтернет-мережею шириться інформація щодо штрафів для власників генераторів за перевищення рівня шуму під час роботи приладів — із посиланням на санітарно-гігієнічні норми України, затверджені МОЗ України. Відповідні повідомлення також поширюються користувачами через месенджери. 

16:46 10.07.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь