Мурафська громада
Вінницька область, Жмеринський район

Святкування Водохреща у громаді.

Дата: 22.01.2019 10:32
Кількість переглядів: 997

     Водохреща — це свято єднання людських душ і народження нових надій. Щороку, очищуючись освяченою водою, мешканці громади заново народжуються.

     Йордана (або Ордана, Водохреща, Богоявлення) – третє і завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу, яке відзначають 19 січня. З ним пов'язують хрещення на Йордані Христа.

   Жителі нашої громади щороку святкують Водохреща, заздалегідь прорубують в місцевій річці ополонки у формі хреста і прикрашують їх сосновими гілками У всіх православних храмах нашої громади відбулися богослужіння,  після  яких освятили воду,  а потім усі бажаючі зануритися у цілющу Хрещенську воду могли це зробити одразу в двох місцях нашої місцевої річки. Усі бажаючі пірнали в ополонку, тричі занурюючись у крижану воду. Їх не зупинив навіть сильний  мороз, адже стверджують — після такого Хрещенського обряду почувають себе просто чудово,бо вірять в те, що той, хто скупа­ється на Йордань, цілий рік не хворітиме, бо в цей день хрестили Ісуса Христа.

       В нашій громаді вірять у цілющу силу Йор­данської води. Адже нею лікують різні хвороби у людей і тварин, очищують від зурочень, нею виганяють нечисту си­лу з осель та обійсть. Священнослужителі нашої громади не оминають стороною домівки прихожан храму, заклади дошкільної освіти, школи та органи місцевого самоврядування, адже усі мешканці громади з нетерпінням чекають священників, аби ті освятили Йор­данською водою їхні оселі, бо вірять що залишаться в минулому сварки, невдоволення і образи.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь