A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мурафська громада
Вінницька область, Жмеринський район

Президент України підписав Указ «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової Служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2019 році» №22/2019 від 30.01.2019 року.

Дата: 18.03.2019 15:46
Кількість переглядів: 463

 Як і в минулі роки, на строкову військову службу військкомат призиватиме чоловіків, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

Весняний призов проходитиме у квітні-червні. Перед початком призову, тобто у лютому-березні, військовий комісаріат виконував заходи, спрямовані на вивчення особистостей призовників (сімейного стану, стану здоров’я, морально-ділових якостей тощо).

Нагадаю, що всі юнаки відповідного віку зобов’язані з’являтись за викликом до районного військового комісаріату. У випадку, якщо призовник не отримав повістку чи не з був повідомлений іншим способом про виклик, він зобов’язаний з’явитись до райвійськкомату самостійно терміном до 10 квітня.

Строкова служба в Україні є обов’язковою, тому ухилення від служби карається законом. Існує кілька положень, які визначають ступінь порушення законодавства та покарання за це. Наприклад, якщо особа певний час не відвідує райвійськкомат або навмисно змінює місце проживання, то на неї буде складено протокол про адміністративне правопорушення, і вона, ця особа, повинна буде сплатити штраф. При кожному черговому порушенні сума штрафу буде серйозно збільшуватись. Врешті-решт, за навмисне й довге ухилення від служби передбачається карна відповідальність. В цьому разі мова йде про позбавлення волі щонайменше на три роки.

Що стосується строку службі, то тут нічого нового не буде. Як і раніше, юнаки, які пішли служити одразу після закінчення школи, або юнаки, які були відраховані з інституту й не мають вищої освіти, повинні будуть відслужити півтора року. Ті, хто отримали повну ВИЩУ' освіту, служать лише рік.

Варто зазначити, що призовники не направляються у зону бойових дій, а тому не варто вірити чуткам, які навмисно поширюють ЗМІ та користувачі соціальних мереж.

Відрядження на фронт можливе лише в тому випадку, якщо військовослужбовець є контрактником. Але й в такому разі йому доведеться пройти попередній медогляд, спеціальну підготовку. Ніхто з призовників досі не залучався до участі у військових діях або в будь-яких операціях в країні та за її межами.

 

 

Ярослав ЛІЩИНА, військовий комісар Шаргородського РВК капітан.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь