A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мурафська громада
Вінницька область, Жмеринський район

Операція «Нерест – 2019»

Дата: 25.03.2019 14:23
Кількість переглядів: 740

  Відділ агропромислового розвитку Шаргородської РДА з метою забезпечення виконання розпорядження голови Вінницької обласної державної адміністрації від 19 березня 2019 року № 207 «Про заходи з охорони і відтворення рибних запасів та інших водних біоресурсів в період нересту риби в 2019 році» повідомляє:

       «З 1 квітня 2019 року в Україні стартує нерестова заборона на вилов риби.»

     З метою збереження середовища і умов відтворення водних біоресурсів, керуючись ст.10 Закону України «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів», згідно з п.п. 8.1, 8.2, 8.3, 11

«Правил промислового рибальства в рибогосподарських водних об’єктах України», затверджених наказом Держкомрибгоспу України

від18.03.1999 року № 33, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 25.05.1999 року за № 326/3619, п.п. 3.14, 4.4, 4.14.3, 5.3 «Правил любительського і спортивного рибальства», затверджених наказом Держкомрибгоспу України від 15.02.1999 року № 19, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 28.04.1999 року. за № 269/3562, наказом Держрибагенства України від 16.03.2017 року № 148 «Про заходи щодо встановлення весняно-літньої заборони на лов водних біоресурсів в рибогосподарських водних об’єктах України в 2017 році.

     Заборона на вилов водних біоресурсів на період нересту риби і відтворення інших водних біоресурсів в рибогосподарських водних об’єктах Вінницької області у терміни:

    - у річках та їх притоках                                  з 1 квітня по 20 травня;

 

    - у водоймищах, озерах, ставках (за

винятком ізольованих природних

природних або штучно створених

водних об’єктах, наданих у користування

для потреб аквакультури)                                    з 1 квітня по 9 червня;

 

     - вилов раків у всіх рибогосподарських

водоймах                                                                 з 1 квітня по 9 червня.

 

     В нерестовий період, дозволено любительське і спортивне рибальство з берега однією поплавковою, або донною вудкою з  одним гачком, чи спінінгом, на спеціально визначених органами рибоохорони ділянками водойм.

     В нашому районі це Клекотинське водосховище, по греблі.

     Нагадуємо, що за здійснення браконьєрського вилову риби сітними, колючими знаряддями лову, електрострумом, вибухівкою забороненими знаряддями тощо передбачена адміністративна (розмір штрафу становить для громадян 340-680 грн., для посадових осіб 510-850 грн.) та кримінальна відповідальність (розмір штрафу 3400-6800 грн., або позбавлення волі строком до 3-х років) з конфіскацією знарядь і засобів лову, та незаконно добутих водних біоресурсів. Крім того, за кожну незаконно виловлену рибину незалежно від її розміру нараховується розмір завданої шкоди (для прикладу: сом-425 грн., щука-340 грн., судак-510 грн., лящ-170 грн. тощо).

    Головою обласної державної адміністрації прийняте розпорядження від 27 березня 2017 року № 215 «Про заходи з охорони і відтворення рибних запасів та інших водних біоресурсів в період нересту риби в 2017 році» згаданим документом затверджений план заходів по охороні рибних запасів та інших водних біоресурсів у період весняно-літньої заборони на вилов риби.»

    Була створена робоча група з питань охорони та відтворення водних біоресурсів, до робочої групи були залучені рибалки любителі, власники та орендарі водних об’єктів, громадські природоохоронні організації,  не байдужі жителі району. Робота робочої групи постійно моніторилась і висвітлювалась в місцевих засобах масової інформації.

    Спеціалістами управління Держпродспоживслужби України в Шаргородському районі з метою забезпечення стабільної епізоотичної ситуації у рибогосподарських водних об’єктах, якості та безпеки живої риби, здійснювався контроль за наявністю у суб’єктів господарювання, які провадять діяльність з вирощуванням  риби та інших водних біоресурсів ветеринарно-санітарного паспорта рибогосподарського водного об’єкта, експертного висновку на живу рибу, ветеринар горо свідоцтва, довідки.

    Просимо дану інформацію донести до зацікавлених, як фізичних так і юридичних осіб.

     

Начальник  відділу                                                 Ілля   Дрибущак

 

     Вик. Черкевич О.А.

     тел.(04344) 2-23-71

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь