Мурафська громада
Вінницька область, Жмеринський район

Творчий звіт чоловічого ансамблю народної пісні «Явір» з нагоди підтвердження почесного звання «народний»

Дата: 19.04.2019 15:41
Кількість переглядів: 518

16 квітня 2019 року в приміщенні  Шаргородського районного будинку культури відбувся творчий звіт чоловічого народного ансамблю української пісні «Явір» Мурафського сільського будинку культури з нагоди підтвердження  почесного звання «народний». ». Цього дня також атестувалося 3 колективи Шаргородського району. На звітній концерт були запрошені представники обласної атестаційної комісії Вінницького обласного центру народної творчості.

Чоловічий народний ансамбль української пісні «Явір» Мурафського сільського будинку культури - невід’ємна частина культурного сьогодення нашої громади, до його складу входять 9 чоловік, а саме: Віталій Заграй, Андрій Греськов, Віктор Святий, Йосип Ковальський, Віктор Нетребенко, Павло Бернацький, Станіслав Бернацький,  Віктор Майський, Олексій Боднажевський, кожен з яких має певний досвід сценічної роботи в ансамблевих формах роботи. Відповідаючи повністю своїй назві, ансамбль дійсно зачаровує  голосами, майстерністю виконання чудово підібраного репертуару та красивими костюмами.

На розгляд атестаційної комісії було запропоновано 10 номерів різножанрової вокальної літератури.  Концертні номери отримали схвальні відгуки членів атестаційної комісії та щирі оплески глядачів, які мали змогу насолодитися високохудожнім мистецьким дійством у поєднанні з високодуховними піснями. Усіх присутніх, як професіональних спеціалістів, так і пересічних глядачів, зачарували оригінальні гармонії у вокальних партіях, персональний підхід до тембрального забарвлення кожного окремого голосу, які сприймалися яскраво свіжо. У цілому на звіті панував піднесений святковий настрій, який був обумовлений грамотно та ретельно підібраним репертуаром, актуальним у загальному соціокультурному сьогоденні. Творчий концерт, загальне враження від якого залишилося надзвичайно позитивне, показав невичерпний резерв творчого потенціалу  вокалістів та гармонійно-продуктивну взаємодію між собою.

   Враховуючи успішно підготовлену концертну програму, майстерну виконавську техніку та зрілу сценічну культуру, а також значні досягнення в галузі пропаганди української пісні у всеукраїнських та міжнародних мистецьких заходах, присутні фахівці, члени обласної атестаційної комісії висловили свою готовність рекомендувати колегії Управління культури і мистецтв Вінницької обласної державної адміністрації підтвердити чоловічому народному ансамблю української пісні «Явір» Мурафського сільського будинку культури почесне звання «народний аматорський колектив».

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь