Мурафська громада
Вінницька область, Жмеринський район

Участь в обласному фестивалі інструментальної музики «Музичний водограй»

Дата: 27.05.2019 08:35
Кількість переглядів: 654

    Це була популяризація української музики.
    Фестиваль інструментальної музики є однією з наймасштабніших та найважливіших подій у культурному житті. Адже він створив сприятливу атмосферу для постійної співпраці творчих колективів нашої області.

       Наша громада не залишилась осторонь даного культурно-мистецького заходу, а була активною учасницею даного дійства. Тому що 22 травня  в с. Хоменки Шаргородського району, на березі міського ставу, у зоні відпочинку «Оболонь», пройшов обласний фестиваль інструментальної музики «Музичний водограй», в якому ми взяли участь.

    Честь нашої громади у цьому фестивалі захищали працівники сільських будинків культури та бібліотечних установ Мурафської сільської ради, які оформили світлицю декоративно-прикладного і ужиткового мистецтва і приготували випічу для  гостей, учасників та організаторів фестивалю. Керівник декупажних виробів Мурафського сільського будинку культури Любов Каменяр оформила виставку власних та дитячих робіт. Свою виконавську майстерність продемонстрували учасники гуртка інструментального ансамблю Клекотинської СЗШ І-ІІІ ступенів(керівник О. Браславець) та народного духового оркестру Прелата Свідніцького (керівник  Євдокімов О.М.), який створено при костелі Непорочного  Зачаття Пресвятої Діви Марії.

     У даному заході брали участь  колективи як великих, так і малих форм і окремі інструменталісти – це і троїсті музики, і традиційні весільні гурти, і гурти народних музик, і  ансамблі народних інструментів, і оркестри як cимфонічні, духові,  так і естрадно-духові.

      В рамках Фестивалю-конкурсу відбувся огляд світлиць, під час якої Рошак Н.П.,спеціаліст з питань культури і спорту відділу освіти та гуманітарної політики спільно з працівниками культури нашої громади вітали та пригощали смаколиками представників  Шаргородської РДА, управління культури і мистецтв, Центру народної творчості Вінницької ОДА та організаторів фестивалю.

     Також пройшла святкова хода учасників заходу, під час якої озвучували коротку інформацію про діяльність наших колективів та інших учасників.  Після чого колективи виконували різнопланові твори.

    Завдяки таланту наших дітей, копіткій праці та невичерпній енергії керівників звучать дивовижні музичні твори, за які нагородили грамотами, статуетками та призами. Усі гості та учасники дійства отримали масу задоволень і насолодились живою музикою.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь