Мурафська громада
Вінницька область, Жмеринський район

21 травня стартує всеукраїнський фотоконкурс «Руйнуючи стереотипи: Сильні жінки моєї громади», який триватиме до 11 червня 2019 року.

Дата: 28.05.2019 15:13
Кількість переглядів: 566

Цей фотоконкурс має на меті встановити тенденції та сприяти розширенню можливостей жінок у розвитку життя громади. Він сприятиме підвищенню обізнаності про широкий спектр ролей, які жінки відіграють у нинішньому житті, що повинні бути визнані і враховані при прийнятті рішень на місцевому рівні. Фотоконкурс сприятиме створенню нових рольових моделей, особливо для молодого покоління та молодих жінок, які зможуть брати активну участь у економічному та політичному житті та нестимуть відповідальність.

Вивчаючи можливості для чоловіків і жінок у бізнесі та політиці, стереотипи соціальних ролей стають дуже очевидними. Наприклад, 4 з 10 чоловіків в Україні вважають, що підприємництво – це чоловіча професія. Половина респондентів переконані, що чоловіки кращі політичні лідери, ніж жінки. Зрештою, таке упереджене ставлення відображається і на ринку праці. Лише 30% топ-менеджерів складають жінки, тоді як після здобуття незалежності в українському парламенті лише 12% жінок-депутатів (на основі досліджень Фонду народонаселення ООН (UNFPA). Жінки краще представлені серед депутатів місцевих рад, але вони все ще складають лише 14% депутатів обласних рад і місцевих рад регіонального значення. З іншого боку, жінки частіше мають кращу освіту, ніж чоловіки, проте вони не займають посади в центральній владі так часто, як чоловіки. В основному, вони працюють у менш оплачуваній економічній діяльності та на посадах нижчого рівня, ніж чоловіки, наприклад, у державному секторі, освіті, охороні здоров’я та соціальній службі, бібліотеках, архівах, музеях тощо.

На цьому тлі фотоконкурс «Руйнуючи стереотипи: Сильні жінки моєї громади» має підкреслити досягнення жінок і змусити людей зрозуміти, що гендерна рівність є першим фундаментальним принципом прав людини та її цінностей, і також значною мірою сприяє добробуту суспільства, оскільки вона дає жінкам можливість реалізувати свій повний потенціал у всіх сферах життя. Фактично, гендерна рівність приносить користь всім, і це найкраще визначено ціллю сталого розвитку ООН (UN SDG), де вона відображена в SDG 5.

Як долучитися до конкурсу:

  1. Озирніться навколо у вашій рідній громаді, поговоріть з членами родини, друзями та сусідами, щоб дізнатися історії жінок у вашому середовищі, які надихають вас.
  2. Сфотографуйте жінку, яка найкраще ілюструє бачення «сильних жінок у місцевому житті».
  3. Завантажте до трьох фотографій на сайт hromady.photos

Переглянути детальну інформацію та правила участі можна за посиланням.

Всеукраїнський фотоконкурс «Руйнуючи стереотипи: Сильні жінки моєї громади» реалізується Програмою для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою», що спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією. Програма співпрацює з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України у формуванні багаторівневої системи управління, яка є прозорою, підзвітною та реагує на потреби громадян.

Контактна особа: Соловйова Влада, +38 095 529 42 40 vlada.soloviova@giz.de

http://sg.vn.ua/news/vseukrayinskyj-fotokonkurs-rujnuyuchy-stereotypy-sylni-zhinky-moyeyi-gromady/

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь