Мурафська громада
Вінницька область, Жмеринський район

30 липня – Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми

Дата: 30.07.2019 11:31
Кількість переглядів: 280

Торгівля людьми є третім (після торгівлі зброєю та наркотиками) за прибутковістю злочином. Водночас, це не лише злочин, але важкий гріх. На превеликий жаль, торгівля людьми не втрачає актуальності і в ХХІ столітті.

Це фактично використання людини – її експлуатація з метою наживи та власного збагачення.

Міжнародна торгівля людьми залишається гострою соціальною проблемою багатьох країн світу. Україна є країною походження, транзиту та призначення у торгівлі чоловіками, жінками та дітьми. Зростає також проблема внутрішньої торгівлі людьми. З 1991 року понад 230 000 українців постраждали від торгівлі людьми (за даними дослідження МОМ), що робить Україну однією з основних країн походження постраждалих від сучасного рабства в Європі. Торгівля людьми є занадто прибутковим нелегальним бізнесом. Тому вербувальники вигадують все нові та нові способи з метою експлуатації людини та власного збагачення, наживи.

В нашій країні останнім часом спостерігається тенденція втягнення українців в торгівлю людьми саме шляхом використання сучасних технологій.

В Україні лише виявлені поодинокі випадки втягнення дітей в торгівлю людьми. За даними Національної поліції України в 2018 році зареєстровано 346 фактів торгівлі людьми, з них лише 11 стосуються торгівлі дітьми. А за даними Міжнародної організації з Міграції в Україні, з 2000 року 574 дитини постраждали від торгівлі людьми та отримали допомогу.

Торгівля людьми – це величезний злочин, це фактично використання людини її експлуатація з метою наживи та власного збагачення.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь