Мурафська громада
Вінницька область, Жмеринський район

Конференція освітян громади

Дата: 10.09.2019 15:08
Кількість переглядів: 340

        Старт кожному новому навчальному року дають методичні активи, а також обласні серпневі конференції педагогічних працівників і проведені конференції в об’єднаних територіальних громадах.       

        Тому 20 серпня 2019 року делегація освітян нашої громади взяла участь в обласній серпневій конференції, під час якої обговорили підсумки роботи освітян області за минулий навчальний рік і виокремили пріоритетні завдання галузі освіти на 2019-2020 навчальний рік. На конференцію завітав  Валерій Коровій, голова Вінницької обласної державної адміністрації, який користуючись нагодою, привітав учителів з початком нового навчального року і побажав міцного здоров’я, вдячних учнів та нових звершень  на важкій освітянській ниві.

         Також 29 серпня 2019 року, на базі Мурафської СЗШ І-ІІІ ступенів, відбулась  вчительська конференція «Підсумки розвитку освітньої галузі в 2018 – 2019 навчальному році та пріоритетні завдання на 2018 – 2019 навчальний рік», у роботі якої взяли участь близько 130 осіб, а саме:  голова Мурафської сільської ради С. В. Партека, представник  департаменту освіти і науки ВОДА, головний спеціаліст відділу загальної середньої та дошкільної освіти – Є. Ф. Чернилівська, начальник відділу освіти та гуманітарної політики Т.А. Швець, спеціаліст по освіті А.В. Байдацька, спеціаліст по культурі та спорту Н.П. Рошак, керівники навчальних закладів та їх заступники з навчально-виховної роботи, керівники ЗДО та педагогічні працівники нашої громади.

       В ході конференції Т.А. Швець, начальник відділу освіти та гуманітарної політики, прозвітувала про підсумки роботи освітян громади за минулий навчальний рік і окреслила завдання на 2019/2020 навчальний рік. Наскрізними аспектами виступу Тетяни Анатоліївни стали: надання якісних освітніх послуг, успішна реалізація оновлених навчальних програм, забезпечення інклюзивного навчання дітей із особливими освітніми потребами, виважена кадрова політика, покращення матеріально-технічної бази. Доповідь очільника освітян громади супроводжувалася презентаційними матеріалами. В обговоренні доповіді взяли участь голова сільської ради С. В. Партека, представник  департаменту освіти і науки ВОДА Є. Ф. Чернилівська,  директори ЗЗСО та ЗДО

     Предметом обговорення на засіданнях МО громади стали такі актуальні питання: науково-методичний супровід реалізації Концепції нової української школи, процес впровадження оновлених навчальних програм, формування мережевого співробітництва методичних служб усіх рівнів для забезпечення якісного управління інноваційним розвитком освіти громади, аналіз результатів ЗНО випускників навчальних закладів 2019 року.

       Педагогічні працівники громади працювали на секційних засіданнях 13 методичних об‘єднань. Предметом обговорень стали інструктивно-методичні рекомендації Міністерства освіти України щодо вивчення навчальних предметів у 2019/2020 навчальному році. Методисти та керівники методоб‘єднань акцентували увагу вчителів відповідних галузей на зростання фахової майстерності, стимулювання до творчого прояву, впровадження інформаційно-комунікаційних технологій навчання, роботу з обдарованими дітьми та учнівською молоддю. Кращі освітяни громади поділилися досвідом навчання і виховання підростаючого покоління.

       Відрадно й те, що вчительська родина поповнилася новими кадрами, висококваліфікованими спеціалістами, яких привітали усі учасники конференції.  

     Наприкінці конференції педагогічним працівникам, які підготували призерів районних, обласних і всеукраїнських конкурсів та олімпіад,  вручили грамоти, були окреслені стратегічні пріоритети розвитку регіональної освіти, шляхи їх реалізації та конкретизовані завдання для кожної категорії педагогічних працівників на новий навчальний рік.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь