Мурафська громада
Вінницька область, Жмеринський район

Святкування Різдва у громаді

Дата: 11.01.2020 10:39
Кількість переглядів: 413

 Різдво Христове — одне з найважливіших християнських свят, знаменує народження Ісуса Христа, який, за віруванням християн, посланий Богом у світ для спасіння людства.   Воно має давню історію з унікальними традиціями та звичаями – люди прикрашають ялинки, готують святкові страви, колядують, ходять до церкви та відвідують родичів.
     Це свято приходить до людей морозної ночі в годину опівнічної храмової служби в сяйві свічок, у світлі зірок і гучному співі хору. Тому у храмах нашої громади відслужились святкові літургії, під час яких діти обіграли інсценівки для прихожан, щоб пригадати ті події, які знаменували народження Спасителя усього світу.

       Вже не можливо уявити Різдво в нашій громаді без «Великої коляди». З давніх часів однією з найпрекрасніших християнських традицій є спів колядок на Різдво. У народі вважається, що кожне слово у колядці має магічну силу. Таким чином, що  побажають господарям домівки, те й збудеться. Тому щороку в громаді збираються групи колядників з кожної вулиці, яких з нетерпінням чекають у кожній оселі, адже вважається, що чим більше колядників прийде до оселі, тим щедрішим буде для родини рік.
      Вифлеємська зірка на небі уже засяяла і світлом своїм осяяла наші душі, подарувала надію, зміцнила віру, запалила в серцях полум'я любові. Нехай те чудове світло зберігає нас на всіх життєвих дорогах, дарує щастя та радість на увесь рік!

Фото без опису
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь