A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мурафська громада
Вінницька область, Жмеринський район

Святкування Різдва у громаді

Дата: 11.01.2020 10:39
Кількість переглядів: 354

 Різдво Христове — одне з найважливіших християнських свят, знаменує народження Ісуса Христа, який, за віруванням християн, посланий Богом у світ для спасіння людства.   Воно має давню історію з унікальними традиціями та звичаями – люди прикрашають ялинки, готують святкові страви, колядують, ходять до церкви та відвідують родичів.
     Це свято приходить до людей морозної ночі в годину опівнічної храмової служби в сяйві свічок, у світлі зірок і гучному співі хору. Тому у храмах нашої громади відслужились святкові літургії, під час яких діти обіграли інсценівки для прихожан, щоб пригадати ті події, які знаменували народження Спасителя усього світу.

       Вже не можливо уявити Різдво в нашій громаді без «Великої коляди». З давніх часів однією з найпрекрасніших християнських традицій є спів колядок на Різдво. У народі вважається, що кожне слово у колядці має магічну силу. Таким чином, що  побажають господарям домівки, те й збудеться. Тому щороку в громаді збираються групи колядників з кожної вулиці, яких з нетерпінням чекають у кожній оселі, адже вважається, що чим більше колядників прийде до оселі, тим щедрішим буде для родини рік.
      Вифлеємська зірка на небі уже засяяла і світлом своїм осяяла наші душі, подарувала надію, зміцнила віру, запалила в серцях полум'я любові. Нехай те чудове світло зберігає нас на всіх життєвих дорогах, дарує щастя та радість на увесь рік!

Фото без опису
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь