Мурафська громада
Вінницька область, Жмеринський район

До уваги пільговиків! Скасовано обмеження монетизації пільг на оплату житлово-комунальних послуг в грошовій готівковій формі

Дата: 13.01.2020 16:19
Кількість переглядів: 322

1 січня 2020 року громадяни пільгових категорій в будь-який час можуть подати заяву про перехід з безготівкової на готівкову грошову форму виплат на житлово-комунальні послуги до органу соціального захисту населення, в якому вони перебувають на обліку.

Тобто Мінсоцполітики скасовано обмеження монетизації пільг на житлово-комунальні послуги в грошовій готівковій формі, яке не дозволяло пільговикам податися за “монетизацією” після 15 жовтня (на опалювальний період) і 15 травня (на неопалювальний період).

Відповідне рішення було прийнято постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2019 №1123 «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо питань надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг».

Відповідно до цих змін, у разі подання заяви після 15 жовтня (15 травня) протягом опалювального (неопалювального) сезону пільга надається у грошовій готівковій формі шляхом перерахування коштів на рахунок пільговика в уповноваженому банку з місяця, що настає за місяцем подання заяви.

У заяві на грошову готівкову виплату пільги на оплату житлово-комунальних послуг громадяни мають обов’язково зазначати реквізити поточного банківського рахунку, на який щомісячно надходитимуть кошти пільги, а також номер телефону.

Звертаємо увагу, що можливістю доставки пільги на житлово-комунальні послуги у грошовій готівковій формі через відділення АТ «Укрпошта» можна буде скористатися з травня 2020 року. Зазначені зміни розповсюджуються виключно на отримання через банківські установи.

Нагадаємо, що у разі отримання пільги на житлово-комунальні послуги в грошовій готівковій формі, пільговик має самостійно сплатити за спожиті послуги.

Звертаємо увагу,  що при наявності у пільговиків, які отримують пільгу у готівковій формі, простроченої понад місяць заборгованості з оплати послуг, сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, виплата пільги з наступного опалювального (неопалювального) сезону здійснюється у грошовій безготівковій формі.

Станом на 01 січня 2019 року у Вінницькій області пільги отримували 236 тисяч осіб, з них – у готівковій формі близько 6 тисяч пільговиків, у безготівковій – 230 тисяч осіб. Середній розмір виплат за грудень становив майже 800 грн.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь