Мурафська громада
Вінницька область, Жмеринський район

Шаргородське відділення УВД ФССУ у Вінницькій області повідомляє страхувальників про початок обміну довідок на листки непрацездатності.

Дата: 11.08.2021 11:52
Кількість переглядів: 771

  У зв’язку з відсутністю бланків листків непрацездатності (далі-ЛН) медичні заклади охорони здоров’я (далі МОЗ) замість ЛН видавали застрахованим особам довідки про тимчасову непрацездатність (далі -ТН)  за ф. № 036/о. 

               Видана у закладах охорони здоров’я довідка є підтвердженням поважної причини про відсутність  працівника на робочому місці, але не є підставою для оплати. Відповідно до п.1 ст.30 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 3.09.1999 року № 1105 (далі Закон № 1105), єдиною підставою для призначення і виплати допомоги по тимчасовій непрацездатності, по вагітності та пологах, по догляду за хворою дитиною є виданий у встановленому порядку листок непрацездатності.

Шаргородське  відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Вінницькій області повідомляє про початок обміну довідок про ТН на листки тимчасової непрацездатності (далі ЛТН)  закладами охорони здоров'я.

Порядок обміну довідок:

1. ЛТН взамін на довідку про ТН видаватимуть виключно за рішенням лікарсько-консультативної комісії (далі ЛКК) з фіксацією у «Журналі запису висновків ЛКК» (формою 035/о) та у медичній карті амбулаторного чи стаціонарного хворого.

При регламенті діяльності у закладі охорони здоров’я лікарських комісій (далі-ЛК) з веденням ними «Журналі запису висновків ЛКК» (формою 035/о) навантаження, пов’язані з обміном, можуть бути розподілені між ЛКК та ЛК.

2. Дата видачі ЛН у бланку та його корінці зазначати днем фактичної видачі бланка.

3. Довідку про ТН, яка є підставою для обміну, підшивають до корінця виданого ЛН.

4. У графі бланка ЛН «Звільнення від роботи» записується весь період ТН  одним рядком з підтвердженням цього запису підписами і печатками лікуючого лікаря та голови ЛКК (ЛК). У разі потреби, графи бланка «Звільнення від роботи» можуть бути розписані по періодах, аналогічно записам у довідці про ТН.

5.  У графі «Примітка» бланка ЛН, виданого взамін довідки про ТН, зазначається: «Виданий за рішенням ЛКК взамін довідки Замість довідки № __ ».

6. Кожна одиниця довідки про ТН має відповідати одиниці виданого взамін ЛН.

7. При великій кількості виданих довідок про ТН питання їх обміну на ЛН ЛКК (ЛК) може безпосередньо вирішувати без додаткових заяв пацієнтів, а лише на основі пред’явленої довідки про ТН.

 

В.о. начальника Шаргородського відділення 

УВД ФССУ у Вінницькій області                                           В.А. Андрійчишен

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь