Мурафська громада
Вінницька область, Жмеринський район

З початку року за сприяння Вінницької обласної служби зайнятості 339 учасників АТО/ООС знайшли роботу

Дата: 11.11.2021 16:04
Кількість переглядів: 417

Для демобілізованих учасників АТО/ООС, які повертаються до мирного життя, одним із найактуальніших питань є працевлаштування. Законом України «Про зайнятість населення» учасники бойових дій віднесені до категорій громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню.

«До кожного демобілізованого учасника АТО/ООС, хто звертається до служби зайнятості, наші кар’єрні радники намагаються знайти індивідуальний підхід, допомогти усвідомити людині сильні особистісні якості, самостійно визначати власні конкурентні переваги, зокрема здібності, навички, які сприятимуть в подальшому у пошуку роботи, - розповідає директорка Вінницького обласного центру зайнятості Галина Скоковська. – Загалом за 10 місяців 2021 року у Вінницькій обласній службі зайнятості статус безробітного мали 1488 АТОвців, з них 339 були працевлаштовані; 2 особи отримали допомогу по безробіттю одноразово для відкриття власної справи; 28 - проходили професійне навчання; 13 – брали участь у громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру. Двох демобілізованих учасників АТО працевлаштували до роботодавців на нові робочі місця, по яких прийнято рішення щодо компенсації витрат роботодавця у розмірі єдиного соціального внеску».

Зауважимо, що учасники АТО, зареєстровані в державній службі зайнятості, мають право на отримання всього спектру послуг, передбачених чинним законодавством. Крім пошуку роботи, інформаційних та консультаційних послуг, АТОвці, за умови звернення протягом 3-х років з дня звільнення, мають право на отримання ваучера для підтримання конкурентоспроможності шляхом перепідготовки, спеціалізації, підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями згідно з пріоритетними видами економічної діяльності.

Відділ інформаційної роботи Вінницького ОЦЗ, 55-17-88

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь