Мурафська громада
Вінницька область, Жмеринський район

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Дата: 24.11.2021 14:47
Кількість переглядів: 775

 Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. 

Основними завданнями акції є:

- привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків;

- активізація партнерського руху органів державної влади, державних закладів, громадських організацій щодо викорінення домашнього насильства;

 - проведення інформаційних кампаній з метою підвищення обізнаності населення України з питань попередження насильства в сім'ї, жорсткого поводження з дітьми;

 - формування свідомості усіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства.

Дати початку та завершення Кампанії поєднують заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини. 

Шістнадцятиденний період кампанії охоплює наступні важливі дати:

25 листопада

Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок

1 грудня

Всесвітній  день боротьби зі СНІДом

2 грудня

Міжнародний день боротьби з рабством

3 грудня

Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями

5 грудня

Міжнародний день волонтера

6 грудня

Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі

9 грудня

Міжнародний день боротьби з корупцією

10 грудня

Міжнародний день прав людини

 

Відповідно до рекомендацій щодо проведення щорічної акції «16 днів проти насильства», затвердженого наказом Мінсоцполітики від 17.09.2012 року № 581, Відділом праці, соціального захисту та охорони здоров’я спільно з комунальною установою «Центр надання соціальних послуг» розроблено план заходів з проведення щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» з 25 листопада по 10 грудня 2021 року у Мурафській сільській раді.

Дані заходи проводяться за участю представників Відділу праці, соціального захисту та охорони здоров’я, КУ Центр надання соціальних послуг, служби у справах дітей, відділу освіти, культури, молоді, спорту та туризму Мурафської сільської ради та  старостинських округів.

 До акції в районі долучаються загальноосвітні школи громади, які братимуть участь у запланованих заходах. Це і проведення конкурсу дитячого малюнку «Діти проти насильства», шкільний конкурс дитячих малюнків та соціальних плакатів на тему: «Попередимо та зупинимо насильство серед учнівської молоді» , проведення виховних годин на тему « Скажімо Ні, насильству над дітьми». Демонстрація у шкільних бібліотеках тематичних виставок просвітницької літератури та проведення бібліотечних уроків на теми: «Попередження торгівлі людьми, «Як допомогти жертвам насилля», «Як уберегтися від проявів психологічного, економічного та фізичного насильства».

Демонстрація у шкільних бібліотеках тематичних виставок просвітницької літератури та проведення бібліотечних уроків на теми: «Попередження торгівлі людьми, «Як допомогти жертвам насилля», «Як уберегтися від проявів психологічного, економічного та фізичного насильства»

          Фахівцями з соціальної роботи буде проводитись інформування серед навчально-виховних закладів та населення громади з метою попередження домашнього насильства, організація активних форм профілактичної роботи щодо запобігання насильству в будь-якому його прояві.

Відділами Мурафської сільської ради  проведуться профілактичні бесіди та роз`яснювальна робота у  неблагополучних сім`ях, які опинилися у складних життєвих обставинах, в сім`ях, в яких виховуються неповнолітні діти, багатодітних та малозабезпечених сім`ях на теми «Конфлікти в сім’ї та їх розв’язання», «Попередження домашнього насильства», а також профілактичні бесіди «Захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства». 

Інформуємо, що у Вінницькій області функціонує обласна гаряча лінія з попередження торгівлі людьми та домашнього насильства 0800750475

        Також функціонує  Національна «гаряча  лінія» з попередження  домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації за загальноєвропейським номером  - 116 123, який є безкоштовним з мобільних телефонів.

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь