Мурафська громада
Вінницька область, Жмеринський район

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Дата: 24.11.2021 14:47
Кількість переглядів: 736

 Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. 

Основними завданнями акції є:

- привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків;

- активізація партнерського руху органів державної влади, державних закладів, громадських організацій щодо викорінення домашнього насильства;

 - проведення інформаційних кампаній з метою підвищення обізнаності населення України з питань попередження насильства в сім'ї, жорсткого поводження з дітьми;

 - формування свідомості усіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства.

Дати початку та завершення Кампанії поєднують заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини. 

Шістнадцятиденний період кампанії охоплює наступні важливі дати:

25 листопада

Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок

1 грудня

Всесвітній  день боротьби зі СНІДом

2 грудня

Міжнародний день боротьби з рабством

3 грудня

Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями

5 грудня

Міжнародний день волонтера

6 грудня

Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі

9 грудня

Міжнародний день боротьби з корупцією

10 грудня

Міжнародний день прав людини

 

Відповідно до рекомендацій щодо проведення щорічної акції «16 днів проти насильства», затвердженого наказом Мінсоцполітики від 17.09.2012 року № 581, Відділом праці, соціального захисту та охорони здоров’я спільно з комунальною установою «Центр надання соціальних послуг» розроблено план заходів з проведення щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» з 25 листопада по 10 грудня 2021 року у Мурафській сільській раді.

Дані заходи проводяться за участю представників Відділу праці, соціального захисту та охорони здоров’я, КУ Центр надання соціальних послуг, служби у справах дітей, відділу освіти, культури, молоді, спорту та туризму Мурафської сільської ради та  старостинських округів.

 До акції в районі долучаються загальноосвітні школи громади, які братимуть участь у запланованих заходах. Це і проведення конкурсу дитячого малюнку «Діти проти насильства», шкільний конкурс дитячих малюнків та соціальних плакатів на тему: «Попередимо та зупинимо насильство серед учнівської молоді» , проведення виховних годин на тему « Скажімо Ні, насильству над дітьми». Демонстрація у шкільних бібліотеках тематичних виставок просвітницької літератури та проведення бібліотечних уроків на теми: «Попередження торгівлі людьми, «Як допомогти жертвам насилля», «Як уберегтися від проявів психологічного, економічного та фізичного насильства».

Демонстрація у шкільних бібліотеках тематичних виставок просвітницької літератури та проведення бібліотечних уроків на теми: «Попередження торгівлі людьми, «Як допомогти жертвам насилля», «Як уберегтися від проявів психологічного, економічного та фізичного насильства»

          Фахівцями з соціальної роботи буде проводитись інформування серед навчально-виховних закладів та населення громади з метою попередження домашнього насильства, організація активних форм профілактичної роботи щодо запобігання насильству в будь-якому його прояві.

Відділами Мурафської сільської ради  проведуться профілактичні бесіди та роз`яснювальна робота у  неблагополучних сім`ях, які опинилися у складних життєвих обставинах, в сім`ях, в яких виховуються неповнолітні діти, багатодітних та малозабезпечених сім`ях на теми «Конфлікти в сім’ї та їх розв’язання», «Попередження домашнього насильства», а також профілактичні бесіди «Захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства». 

Інформуємо, що у Вінницькій області функціонує обласна гаряча лінія з попередження торгівлі людьми та домашнього насильства 0800750475

        Також функціонує  Національна «гаряча  лінія» з попередження  домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації за загальноєвропейським номером  - 116 123, який є безкоштовним з мобільних телефонів.

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь