Мурафська громада
Вінницька область, Жмеринський район

Новини

Дата: від до Скинути

Обережно - ГРИБИ!

Обережно - ГРИБИ!

  Гриби - це дарунок лісу, але водночас вони є небезпечним продуктом харчування, який може привести до отруєння, а іноді й смерті. Отруєння організму викликають токсини, алкалоїди та сполучення важких металів, які містяться в грибах. Прикро, що багато людей висновки робить лише на основі свого гіркого досвіду.       Основні причини отруєнь: вживання отруйних грибів; неправильне приготування умовно їстівних грибів; вживання старих або зіпсованих їстівних грибів; вживання грибів-двійників, що змінилися внаслідок мутації (навіть білі гриби і підберезники мають своїх небезпечних двійників).     Симптоми отруєння: нудота, блювота, біль у животі, посилене потовиділення, зниження артеріального тиску, судоми, мимовільне сечовиділення, проноси, розвиток симптомів серцево-судинної недостатності.     Для запобігання отруєння грибами, необхідно дотримуйтесь наступних заходів та правил.     Застерігаємо!     Купуйте гриби тільки у відведених для їх продажу місцях (магазинах, теплицях, спеціалізованих кіосках), особливо уникайте стихійних ринків.     Збирайте і купуйте тільки гриби, про які вам відомо, що вони їстівні.     Не збирайте гриби: 

16:22 24.07.2018

За повідомленням обласного управління лісомисливського господарства з 4 серпня 2018 року на території Вінницької області розпочинається сезон полювання на пернату дичину.

За повідомленням обласного управління лісомисливського господарства з 4 серпня 2018 року на території Вінницької області розпочинається сезон полювання на пернату дичину.

За повідомленням обласного управління лісомисливського господарства з 4 серпня 2018 року на території Вінницької області розпочинається сезон полювання на пернату дичину. Полювання на пернату дичину проводиться у відповідності до вимог Закону України «Про мисливське господарство та полювання» (зі змінами та доповненнями). Згідно із законодавством користувачі мисливських угідь Вінницької області встановили наступні терміни полювання:

15:44 24.07.2018

Звітуємо перед жителями громади!!!

Звітуємо перед жителями громади!!!

Шановні жителі громади на сьогоднішній день в селі Клекотина  розпочато роботи по реалізації  проектів які заплановані на 2018 рік, а саме:......

15:04 24.07.2018

Вітаємо з Днем народження Мурафського сільського голову-Сергія Васильовича Партеку!

Вітаємо з Днем народження Мурафського сільського голову-Сергія Васильовича Партеку!

Від щирого серця бажаємо Вам міцного здоров'я, подальшої активності, довголіття, благополуччя і радості.Хай кожен новий день Вашого життя приносить Вам лише добро, доля буде щедрою на успіх, а тепло та підтримка близьких зігрівають Вашу душу!Нехай завжди й у всьому Вас супроводжують удача, супутниками життя будуть непохитна воля та оптимізм.               Дякуємо за Вашу працю, турботу та відданість. Нехай доля завжди буде прихильною до Вас та Вашої родини, а кожен новий день дарує приємні враження, задоволення від роботи та світлу надію на майбутні роки! 

15:52 19.07.2018

Початок реалізації проекту  «Нове будівництво розвідувально-екплуатаційної свердловини та водопровідної мережі в селі Клекотина Шаргородського району»

Початок реалізації проекту «Нове будівництво розвідувально-екплуатаційної свердловини та водопровідної мережі в селі Клекотина Шаргородського району»

4 липня 2018року розпочалась реалізація  проекту «Нове будівництво розвідувально-екплуатаційної свердловини та водопровідної мережі в селі Клекотина Шаргородського району». Обсяг  фінансування  у 2018 році становить  1498,849тис.грн., з них:

11:55 18.07.2018

Перелік проектів які плануються реалізувати протягом 2018-2019 року на території Мурафської ОТГ.

Перелік проектів які плануються реалізувати протягом 2018-2019 року на території Мурафської ОТГ.

Згідно з розподілом Субвенції  бюджету Мурафської ОТГ передбачено видатки в сумі 2277,6 тис.грн. До Мінрегіону було подано 9-ть проектів які відповідали напрямкам використання коштів, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 16.03.2016 № 200, які були переглянуті та затверджені  Комісією при Мінрегіоні. Вся сума в розмірі 2277,6 тис.гривень була розподілена на дані проекти, а саме:

11:34 18.07.2018

Шановні бухгалтери! 

Шановні бухгалтери! 

    Щиро вітаю вас з професійним святом!   Від важливої та надзвичайно відповідальної праці бухгалтера залежить ефективне функціонування господарського механізму держави, злагоджена робота кожного підприємства, установи та організації.   Вірю, що сумлінність і вірність обов'язку кожного бухгалтерського працівника буде надійною запорукою ефективного господарювання, своєчасного наповнення місцевих бюджетів та скарбниці.   Бажаю усім міцного здоров'я, професійних здобутків, наснаги та реалізації особистих планів. Нехай у ваших домівках завжди панують мир, любов, злагода та порозуміння.                                             

11:19 16.07.2018

ДО УВАГИ ВИПУСКНИКІВ ШКІЛ, ПТЛ ТА ЇХ БАТЬКІВ.

ДО УВАГИ ВИПУСКНИКІВ ШКІЛ, ПТЛ ТА ЇХ БАТЬКІВ.

ДО УВАГИ ВИПУСКНИКІВ ШКІЛ, ПТЛ ТА ЇХ БАТЬКІВ. НА ВСІ СПЕЦІАЛЬНОСТІ Є РЕГІОНАЛЬНЕ ЗАМОВЛЕННЯ (БЕЗКОШТОВНЕ НАВЧАННЯ) МАЛИНСЬКИЙ ЛІСОТЕХНІЧНИЙ КОЛЕДЖ ОГОЛОШУЄ ПРИЙОМ НА НАВЧАННЯ В 2018 РОЦІ

09:42 09.07.2018

Оголошення!

Оголошення!

В Шаргородському УСЗН проводиться прийом заяв на повернення коштів по економії субсидії. Для уточнення наявності економія звертатися в сільську раду. 

10:39 06.07.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь