Мурафська громада
Вінницька область, Жмеринський район

Новини

Дата: від до Скинути

Увага!

Увага!

Якщо Ви або Ваші знайомі, родичі повернулися з-за кордону, просимо заповнити форму за посиланням:  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfngVTkOnEpz6fLX-9qVov2MXYb-HSdYp9572k0nF_Jc2VVIw/viewform?usp=sf_link

15:04 23.03.2020

Голова ОДА Владислав Скальський закликав довіряти лише перевіреній інформації та користуватися офіційними джерелами

Голова ОДА Владислав Скальський закликав довіряти лише перевіреній інформації та користуватися офіційними джерелами

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook. «Крім інфекційних вірусів, наших громадян щоденно атакують інформаційні віруси. Люди стають їх поширювачами. Ситуація з коронавірусом створила ґрунт для поширення фейків (реклама псевдо ліків, некваліфіковані поради у лікуванні), маніпуляцій. Маємо факти поширення в інформаційному просторі Вінниччини неправдивої інформації про епідеміологічну ситуацію. Спеціальні органи відпрацьовують джерела їх поширення та посилюють моніторинг для виявлення провокаційних матеріалів. Інформаційний імунітет залежить від нашої можливості фільтрувати інформацію, яку ми щоденно споживаємо та чи дотримуємось ми інформаційної гігієни? Інформаційна гігієна: --Слідкуйте за офіційними сайтами – Міністерство охорони здоров’я України, Вінницька обласна державна адміністрація, Кабінет Міністрів України, де оприлюднюється щоденна, достовірна і офіційна інформація. --Перевіряйте інформацію, не поспішайте її поширювати чи робити репост. Особливо ретельно перевіряйте емоційні пости в соціальних мережах. --Не слухайте медичних порад від людей, які не мають відношення до медицини. Не довіряйте анонімним рекомендаціям. --Оберіть декілька перевірених, офіційних ЗМІ, яким Ви довіряєте і відслідковуйте новини на цих джерелах. --Аналізуйте. Слідкуйте за причинно-наслідковими зв’язками. Ми повинні свідомо нести відповідальність за речі, які розповсюджуємо.

15:00 23.03.2020

21 березня – Міжнародний день людини з синдромом Дауна.

21 березня – Міжнародний день людини з синдромом Дауна.

День проведення обрано не випадково – це 21-й день третього місяця, пов’язаний з 3 копіями 21-ої хромосоми. Відзначати цей день почали з 2006 року, а засновано його було на VI міжнародному симпозіумі по синдрому Дауна, проведеному в Пальма де Майорка, за ініціативою правлінь Європейської та Всесвітньої асоціацій Даун-синдром. Як свідчать статистичні дані, ймовірність народження дитини з синдромом Дауна становить 1:600-800 всіх новонароджених і не залежить від раси, місця проживання, способу життя або соціального становища родини. Батьки дітей з синдромом Дауна змушені щодня боротися за гідне існування і майбутнє своїх дітей, долаючи величезний опір і нерозуміння з боку суспільства. Міжнародний день людини з синдромом Дауна ставить перед собою мету привернути увагу суспільства до проблем людей з обмеженими здібностями, адже вони трохи відрізняються від звичайних людей в плані інтелекту і багато хто з них страждає від вроджених вад серця. Але своєю добротою, щирістю і безпосередністю компенсують все те, в чому вони відрізняються від звичайних людей, а часто і перевершують їх. Хвороба Дауна- не вирок, якщо тебе люблять!

15:58 21.03.2020

17 березня Верховна Рада продовжила строк подачі щорічних декларацій до 1 червня 2020 року

17 березня Верховна Рада продовжила строк подачі щорічних декларацій до 1 червня 2020 року

 Для цього прийняли зміни до законів «Про запобігання корупції» та електронного декларування. Декларанти, які не подадуть вчасно декларацію/повідомлення через карантинно-обмежувальні заходи, до 1 червня звільняються від відповідальності.   «Суб’єкти декларування, які у період до 1 червня 2020 року не мали можливості подати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбачену абзацом першим частини другої статті 45 цього Закону, або повідомлення про суттєві зміни у майновому стані відповідно до статті 52 Закону у зв’язку із встановленням на території їх проживання карантинно-обмежувальних заходів, звільняються від відповідальності за несвоєчасне подання такої декларації чи повідомлення у зазначений період», — йдеться у тексті законопроекту № 3219.

22:19 18.03.2020

Запровадженно щоденний моніторинг цін на території Мурафської ОТГ.

Запровадженно щоденний моніторинг цін на території Мурафської ОТГ.

З метою забезпечення населення Мурафської сільської ОТГ товарами першої необхідності та запобігання необгрунтованому зростанню цін на товари, визначити відповідальних осіб для проведення щоденного моніторингу цін на визначені товари протягом епідемічного періоду в найбільш значущих об'єктах торгівлі починаючи з 18.03.2020 року.

21:27 18.03.2020

З 18 БЕРЕЗНЯ УКРЗАЛІЗНИЦЯ ПРИЗУПИНЯЄ ВНУТРІШНЄ ПАСАЖИРСЬКЕ СПОЛУЧЕННЯ.

З 18 БЕРЕЗНЯ УКРЗАЛІЗНИЦЯ ПРИЗУПИНЯЄ ВНУТРІШНЄ ПАСАЖИРСЬКЕ СПОЛУЧЕННЯ.

З 18 березня? Укрзалізниця призупиняє внутрішнє пасажирське сполучення. Квитки на скасовані поїзди можна буде повернути протягом місяця. На виконання постанови Кабінету Міністрів України №215 Укрзалізниця, починаючи з 18 березня, тимчасово припиняє перевезення пасажирів залізничним транспортом в усіх видах внутрішнього сполучення (приміському, міському, регіональному та далекому) у зв’язку з карантином, спричиненим спалахом гострої респіраторної хвороби COVID-19 до прийняття окремого рішення уряду. Поїзди виконають останні рейси за графіками курсування 17 березня. Компанія компенсує пасажирам повну вартість проїзних документів на усі скасовані через введення карантину рейси – без стягнення додаткових зборів. Для зручності пасажирів та уникнення концентрації людей біля кас, Укрзалізниця подовжила термін повернення квитків до 1 місяця від дати запланованого відправлення поїзда, що скасований. Закликаємо пасажирів, якщо є можливість, не поспішати на вокзали повертати квитки і не піддавати своє життя загрозі, перебуваючи в натовпі. Запевняємо, коли б ви не звернулися протягом відведеного часу, кошти будуть повернені у повному обсязі. Також нагадуємо, що квитки, придбані через Інтернет, повертаються через онлайн сервіси. Вантажні залізничні перевезення тривають. Нагадуємо, що з 00:00 годин 17 березня (у ніч з 16 на 17) Укрзалізниця на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України №288-р припинила міжнародне пасажирське сполучення до завершення періоду карантину, спричиненого спалахом гострої респіраторної хвороби COVID-19, або до ухвалення відповідних рішень уряду. Укрзалізниця докладає усіх зусиль для оперативного інформування громадян та закликає користуватися усіма доступними каналами поширення інформації: веб-сайт, канал у Telegram та Facebook-сторінка, а також звертатися до контактного центру Укрзалізниці: у Месенджері та за телефоном 0 800 503 111. Джерело https://www.uz.gov.ua/?

20:59 18.03.2020

УВАГА! ШАНОВНІ БАТЬКИ! КАРАНТИН – НЕ КАНІКУЛИ!

УВАГА! ШАНОВНІ БАТЬКИ! КАРАНТИН – НЕ КАНІКУЛИ!

Шановні батьки Мурафської громади, звертаємо вашу увагу на те, що оголошений карантин - ЦЕ НЕ КАНІКУЛИ. Це не означає, що діти, які не пішли до школи, мають проводити свій вільний час у закладах дозвілля, в місцях скупчення великої маси людей або на вулицях. Це означає, що треба проводити час вдома, або на свіжому повітрі, але уникаючи великих зібрань та масового спілкування у публічних місцях. Пам’ятайте, що від правильного дотримання умов карантину залежить не лише ваше здоров’я! Будьте здорові!

20:38 18.03.2020

Шановні мешканці територіальної громади!!!!

Шановні мешканці територіальної громади!!!!

   Доводимо до вашого відома розпорядження сільського голови від 17 березня 2020 року №49-ОД "Про  попередження розповсюдження нової короновірусної інфекції  (COVID-19)" на території Мурафської об’єднаної територіальної громади".

14:44 18.03.2020

Вітаємо працівника Мурафської сільської ради Побережник Роксолану Валеріївну, яка сьогодні  святкує свій День Народження!

Вітаємо працівника Мурафської сільської ради Побережник Роксолану Валеріївну, яка сьогодні святкує свій День Народження!

Шановна Роксолана Валеріївна,  щиро вітаємо вас з Днем народження! Бажаємо вам міцного здоров'я, щастя, благополуччя, подальших успіхів у будь-яких починаннях, щоденних справах, сміливих планах та сподіваннях. Хай вас підтримують та надихають рідні люди, розуміють та допомагають колеги, минають негаразди та непорозуміння. Хай доля збагачує вас життєвою мудрістю, енергією, натхненням та радістю сьогодення.

10:40 18.03.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь